'Romeinse Limespad': Routekaartjes & Diashows

 

   Etappe 01/12: Mook/Berg en Dal - Nijmegen (24, 1 km)

          

 

   Etappe 02/12: Nijmegen - Arnhem Zuid (28,9 km)

           

 

   Etappe 03/12: Arnhem Zuid - Oosterbeek (20,5 km)

          

 

   Etappe 04/12: Oosterbeek - Rhenen (30,0km)

         

 

   Etappe 05/12: Rhenen - Culemborg (42,7 km)

         

 

   Etappe 06/12: Culemborg - Bunnik (37,0 km)

          

 

   Etappe 07/12: Bunnik - Utrecht (18,9 km)

            

 

   Etappe 08/12: Utrecht - Woerden (24,6 km)

          

 

   Etappe 09/12: Woerden - Bodegraven (24,0 km) (samengevoegd met etappe 10)

          

 

   Etappe 10/12: Bodegraven - Alphen a/d Rijn (15,6 km) (samengevoegd met etappe 09)

          

 

   Etappe 11/12: Alphen a/d Rijn - Leiden (30,7 km)

          

 

   Etappe 12/12: Leiden - Katwijk aan Zee/Voorhout (26,9 km)

          

Romeinse Limespad

Van noord naar zuid over het 'Pieterpad', van zuid naar noord over mijn 'Pelgrimspad Plus'. Van zuid naar noord over het 'IJsselvalleipad', langs rivier de IJssel en de Hanzesteden, tot aan de IJsseldelta. Mooie wandelpaden die mij inmiddels hebben geleerd dat Nederland een prachtig land is om te wandelen. En nu wacht een nieuwe uitdaging van oost naar west door Nederland,….. het ‘Romeinse Limespad’.

Ik heb het 'Romeinse Limespad' opgedeeld in 12 etappes. Ik begin vanaf station Mook-Molenhoek, met een aanloopstuk naar het echte begin van het wandelpad, nabij Berg en Dal bij Nijmegen. Vandaaruit zet ik koers richting het westen, langs de oude, meest noordelijke, grens (Limes) van het oude Romeinse Rijk. De eindstreep ligt vlakbij de stranden van Katwijk aan Zee. Vandaaruit volg ik nog een uitlooproute tot aan station Voorhout. Hiermee komt de totale afstand van mijn 'Romeinse Limespad' op 323,5 km.

Op 10 oktober 2018 jl. ben ik gestart met deze nieuwe uitdaging. Het oude Romeinse Rijk is verdwenen, evenals de gespierde soldaten met hun glimmende harnassen. Gedurende dit wandelpad probeer ik iets op te snuiven van het oude Romeinse Rijk, dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan onze hedendaagse welvaart. Want, hoe je het ook went of keert, de invloeden van het oude Romeinse Rijk, zijn nog steeds aanwezig in onze moderne tijd.

Mijn nieuwe wandelpad is opnieuw in beeld en geluid te volgen met de diashows op deze website. Bij de beelden en foto’s kun je genieten van het wandelpad met een passend stukje muziek, waarmee ik de sfeer en mijn 'mindset' probeer weer te geven.

Daarnaast gebruik ik het wandelpad als een “SPONSORPAD”, waarbij mensen een donatie kunnen doen ten gunste van ‘De SamenLoop voor Hoop Landgraaf 2019’. Hierbij nodig ik mensen uit een donatie te doen op mijn 'Actiepagina' onder het NS Team Zuid Limburg. Samen met andere collega’s hoop ik opnieuw geld in te zamelen om het wetenschappelijk onderzoek naar kanker te ondersteunen. Maar ook om hen die te maken hebben met kanker, te laten weten dat zij er niet alleen voorstaan.

 

Volledige 'Limes' route

Mijn officiële wandelteller staat nu op:

18373 km