Romeinse Limespad Fotoalbums

Romeinse Limespad

Van noord naar zuid over het Pieterpad, van zuid naar noord over mijn eigen versie van het Pelgrimspad Plus. Vervolgens van zuid naar noord over het IJsselvalleipad, langs rivier de IJssel en de Hanzesteden, tot aan de IJsseldelta. Mooie wandelpaden die mij inmiddels hebben geleerd dat Nederland een prachtig land is om te wandelen. Na het IJsselvalleipad wacht nu een nieuwe uitdaging van oost naar west door Nederland,….. het ‘Romeinse Limespad’.

Ook nu geef ik een kleine eigen draai aan het Romeinse Limespad. En dat heeft er vooral mee te maken, dat ik wederom stations moet opzoeken, om heen en terug te reizen. Ik heb het Romeinse Limespad opgedeeld in 12 etappes. Ik begin het Romeinse Limespad vanaf station Mook-Molenhoek, met een aanloopstuk naar het echte begin van het wandelpad, nabij Berg en Dal bij Nijmegen. Vandaaruit zet ik koers richting het westen, langs de oude, meest noordelijke, grens (Limes) van het oude Romeinse Rijk. De eindstreep ligt vlakbij de stranden van Katwijk aan Zee. Vandaaruit volg ik nog een uitlooproute tot aan station Voorhout. Hiermee komt de totale afstand van mijn Romeinse Limespad op 324,6 km.

Op 10 oktober 2018 ben ik begonnen met deze nieuwe uitdaging. Het oude Romeinse Rijk is verdwenen, evenals de gespierde soldaten met hun glimmende harnassen. Gedurende dit wandelpad heb ik getracht iets op te snuiven van het oude Romeinse Rijk, dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan onze hedendaagse welvaart. Want, hoe je het ook went of keert, de invloeden van het oude Romeinse Rijk, zijn nog steeds aanwezig in onze moderne tijd.

 

Contact

Arenplukker adgroothedde@ziggo.nl